Talvivalaistusta

Talvivalaistusta ei ole koskaan meillä Suomessa liikaa ja usein lisävaloja aletaan poistamaan turhankin nopeasti heti joulun jälkeen. Tammikuu on pimeä ja usein kaikkein pisimmältä tuntuva kuukausi, joten on kiva kun ulkona on ekstravaloa tuomassa ilmettä pimeään ympäristöön. Helsingin esplanadinpuiston talvivalaistus on hyvä esimerkki onnistuneesta talvivalaistuksesta jossa ei ole säästelty. 

Esplanadinpuiston muutamien puiden runkoihin ja oksistoon on kiedottu sinistä valosarjaa. Toteutus on hyvin näyttävä ja kohottaa puiston talvista ilmettä paljon. Sininen valo antaa puistoon hieman arktista vivahdetta.

Laajempi näkymä puiston siniteemaisesta talvivalaistuksesta.

Vaaleansininen valo ei ole ollenkaan pahan näköinen, vaikka yleensä värivalot ovat kasvien valaistuksessa turhan luonnottomia.

Avainsanat:

Kategoriat: Puutarha ja talvi

Tilaa

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

3 kommenttia : “Talvivalaistusta”

 1. 08/08/2012 klo 18.45 #

  Minä puolestani en pidä niistä yhtään. Sinisinä ne poikkeavat muista ympäröivistä valoista ja tekevät puiston kummitusmaiseksi.Jos toteutus olisi kellertävä tai lähes valkoinen, olisi vaikutelma parempi.Nyt Espa on erilaisten ja -sävyisten valojen sekamelska ja nämä puiden päälle viritetyt siniset verkkosukat viimeistelevät kakofonian.

  • 09/08/2012 klo 22.11 #

   Perinteiset kirkkaat tai lämpimän kellertävät valot sopis kyllä esplanadin arvokkuuteen paremmin. Mut onneks puihin ei sentään oo sytytetty erivärisiä valoja! Ainakin tässä on yritetty ja panostettu, toisin kuin yleensä Suomessa.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Valon päivä 13.12 | H.A.N Gardens - 13/12/2013

  […] omallatunnolla vuoden ympäri. Aikaisempaa postausta Helsingin Esplanadin jouluvaloista voit lukea täältä. Hyvää Lucian eli valon päivää […]

Kommentoi tai kysy mielellään lisää! Kommentointi onnistuu täysin nimettömänä/rekisteröitymättä, kun jätät kommentointikentän kysymät: "sähköposti-/nimi- ja kotisivukentät" tyhjäksi.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: