Heinät talvisessa puutarhassa

Koristeheinät ovat todella näyttäviä ei vain kesäisessä, vaan myös talvisessa puutarhassa, sillä ne ovat hyvin veistoksellisia ja tuulessa ne tuovat liikettä ja ääniä puutarhaan. Koristeheinät ovat siis moniulotteisia kasveja joita kannattaa ehdottomasti käyttää myös omassa puutarhassa. Kuvassa mammuttiheinä (Miscanthus sacchariflorus) Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa. Mammuttiheinä on suurimpia meillä Suomessa kasvatettavia koristeheiniä, mutta se on hyvin arka. Kuvassa näkyvä mammuttiheinä on n. 190cm korkeaa.

Koristeheinät tuovat eloa ja vaihtelua talviseen puutarhaan myös siksi, että suurin osa perennoista on talvella jo kuollut ja puutarhaa hallitsee useinmiten kovapiirteiset ja jäykät jo lehtensä pudottaneet puut ja pensaat, sekä tummasävyiset havukasvit. Koristeheiniä löytyy runsaasti eri lajeja ja meillä Suomessa kasvaa jo luonnostaan paljon erilaisia näyttäviä ja kestäviä heiniä joita kannattaa kokeilla.

Koristeheiniä tulisi suosia ehdottomasti enemmän puistoissa ja puutarhoissa, sillä ne ovat todella helppohoitoisia, eikä niitä häiritse juuri mitkään tuholaiset tai jyrsijät. Kun kasvupaikka on oikein valittu ne menestyvät hyvin ja ovat näyttäviä ympäri vuoden. Koristeheiniä istutettaessa, kannattaa keskittyä runsaisiin ja isoihin istutusaloihin, jotta saadaan näyttäviä kokonaisuuksia, eli ei pieniä sinne tänne ripoteltuja istutuksia, kuten ei yleensä minkään muunkaan kasvin suhteen.

Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan heinäosastoa. 

Avainsanat:

Kategoriat: Puutarha ja talvi

Tilaa

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Ei kommentteja.

Kommentoi tai kysy mielellään lisää! Kommentointi onnistuu täysin nimettömänä/rekisteröitymättä, kun jätät kommentointikentän kysymät: "sähköposti-/nimi- ja kotisivukentät" tyhjäksi.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: