Perennaruukkuistutus

Kokeilin toteuttaa ruukkuistutuksen pelkistä perennoista ja lopputuloksesta tulikin aika kiva. Kasveina käytin paahdetta ja kuivuutta sietäviä kasvilajeja esim. erilaiset maksaruohot (Sedum), mehitähdet (Sempervivum), tähtilevisia (Lewisia longipetala ’Little Plum’) ja tarhalaukkaneilikka (Armeria maritima ’Splendens’). Ruukkuna käytin maljanmuotoista mustaa betoniruukkua. Vaikka perennat eivät yleensä kukikaan kovin pitkään, niin tässä ruukkuistutuksessa riittää runsaan kasvilajimäärän ansiosta kukintaa ja väriä koko kesäksi.

Ruukkuistutuksissa ei tarvitsisi aina keskittyä pelkästään kukkiviin kasveihin, tämäkin maksaruohoistutus on silti näyttävä vaikkei siinä olisi yhtään kukkaa. Perennat tulevat ruukkuistutuksissa aivan eri tavalla esiin kuin maahan istutettuina, ruukuissa ne ovat enemmän näytillä ja niiden lehtien muodot ja värit tulevat aivan uudella tavalla esiin.

Maksaruohoista ja kattomehitähditä löytyy paljon eri sävyisiä ja muotoisia vaihtoehtoja.

Ruukkuistutuksiin voi valita melkein mitä perennoja tahansa, kunhan valitsee oikeanlaisen ruukun. Näille paahdetta ja kuivuutta sietäville kasveille riittää ohut multamäärä, joten matala maljanmuotoinen ruukku riittää hyvin, mutta kosteutta ja runsasta istutussyvyyttä vaativat kasvit tarvitsevat kookkaamman ruukun.

Ruukkuistutuksissa on jotain tosi mielenkiintoista ja viehättävää. Vaikka olisikin iso puutarha ja tilaa istuttaa kasveja maahan, niin silti puutarha vaatii aina myös muutaman näyttävän ruukkuistutuksen vähintään talon sisäänkäynnin yhteyteen. Myös ruukkuun istutetut puut ovat näyttäviä kokonaisuuksia joita näkee liian harvoin, niistä ehkä lisää myöhemmin.

Avainsanat: , ,

Kategoriat: Ruukkuistutukset

Tilaa

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

2 kommenttia : “Perennaruukkuistutus”

  1. Airi
    10/07/2012 klo 19.44 #

    Tosi upea ruukkuistutus! Vähällä voi saada noin kaunista.

    • 11/07/2012 klo 21.46 #

      Kiitos, niinpä, ja aina ei tarvis istuttaa kesäkukkia ruukkuihin, ja tässä säästyy istutusrahat ens vuonna johonkin muuhun kun tätä ruukkuistutusta ei tarvi uusia 🙂

Kommentoi tai kysy mielellään lisää! Kommentointi onnistuu täysin nimettömänä/rekisteröitymättä, kun jätät kommentointikentän kysymät: "sähköposti-/nimi- ja kotisivukentät" tyhjäksi.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: