Floriade 2012

Reilu pari viikkoa sitten, syyskuun loppupuolella vierailin viime hetkellä Floriade messuilla Hollannin Venlossa. Floriade puutarhamessut järjestetään Hollannissa aina kymmenen vuoden välein, joten seuraavaa kertaa täytyy odotella vuoteen 2022 asti. Messualue on kokonaan ulkotiloihin rakennettu viheraluekokonaisuus minne on rakennettu erilaisia ja eri tyylisiä puutarha-alueita, ideapihoja, mahtavia istutuksia, kaikkea puutarha-alaan liittyvää taidetta ja uusimpia puutarhatrendejä esitteleviä ideoita yms. Floriade messut on oikeastaan sama kuin meillä Suomessa järjestettävät asuntomessut, mutta messualue on moninkerroin suurempi, se omistetaan ainoastaan puutarhakulttuurille ja rakennusaikaa on melkein kymmenen vuotta ennen avajaisia.

Messutapahtuman jälkeen alue toimii esim. virkistyskäytössä, erilaisten tapahtumien pitopaikkana ja alueen rakennuksiin tulee eri yritysten toimitiloja yms. toimintaa. Floriade 2012 tapahtuma päättyi 7.10, vaikka messualue kokonaisuudessaan on pysyvä, ei kuitenkaan kaikki pienimmät esittelyalueet ja rakennelmat ole pysyviä.

Sisäänkäynti messualueelle. Taustalla Floriaden ”porttirakennus” ja maamerkki Innovatoren.

Messualue oli täydessä vauhdissa huhtikuun alun avajaispäivästä lokakuun alkuun. Messualueella oli kesän aikana paljon erilaisia tapahtumia päivittäin. Lisää infoa Floriaden omilla nettisivuilla klikkaamalla Tästä. Tuntuu hassulta, että kuinka niin pienessä maassa kuin hollannissa riittää tilaa rakennella kymmenen vuoden välein tällaisia massiivisia puistoalueita. Hollanti onkin tunnetusti puutarhakulttuurin johtavia maita. Floriade 2012 tapahtuman viimeisenä päivänä 7.10 julkistettiin Hollannin Almere seuraavaksi Floriade 2022 tapahtuman sijainniksi, kymmenen vuoden päästä siis Almereen!

Siirry galleriaan katsomaan kuviani messuilta, klikkaa jotain pienistä kuvista niin albumi aukeaa. (Jos koneellasi on Spotify, voit klikata postauksen lopussa olevaa Spotify-play painiketta kuunnellaksesi valitsemaani taustamusiikkia kuvien selailuun).

Avainsanat: , , ,

Kategoriat: Maisema-arkkitehtuuri

Tilaa

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Ei kommentteja.

Kommentoi tai kysy mielellään lisää! Kommentointi onnistuu täysin nimettömänä/rekisteröitymättä, kun jätät kommentointikentän kysymät: "sähköposti-/nimi- ja kotisivukentät" tyhjäksi.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: