Kasvihuone

Rakensin noin kymmenen vuotta sitten isäni kanssa pihan perälle kasvihuoneen vanhoista ikkunoista. Itseasiassa koko kasvihuone oli lähes täysin kierrätysmateriaalista rakennettu. Kasvihuone oli näyttävä ja toimiva kokonaisuus joka seisoi jylhänä puutarhan kulmassa.

hangardens

Näin kasvihuone rakennettiin

Kasvihuoneen perustaksi valettiin ensin betonista yhtenäinen kivijalka murskepohjan päälle. Kivijalalle muurattiin punaisista kaatopaikalta löydetyistä tiiliskivistä sokkeli ja sokkelin päälle rakennettiin itse kasvihuone tuttaviltamme saaduista ikkunoista. Myös katto katettiin ikkunoilla jonka päälle pingotettiin kireäksi  ohut läpinäkyvä kalvomuovi, jottei sadevesi valuisi sisään ikkunoiden ja kattopuiden välistä. Kasvihuoneen katolle nikkaroin englantilaiseen tyyliin kattokoristukset soveltaen ne verhotangonnupeista jotka maalasin valkoisiksi. Vanhan hienon täyspuisen lasiruutuoven sain isoisäni puutarhavajasta mikä oli oikea aarreaitta. Kasvihuoneen päätyjen yläosat eivät koskaan tulleet valmiiksi ennen muuttoa uuteen kotiin.

hangardens

Kasvien viljelyä

Kasvihuoneessa viljelin tomaattia, paprikaa ja kurkkua sekä kasvatin esim. banaanipuita ja koristekasveja. Rakensin myös vanhaan puiseen laatikkoon suihkualtaan joka toi kasvihuoneeseen kaivattua kosteutta ja veden solinaa. Puulaatikon kaakeloin sisältä turkoosinsävyisillä kaakeleilla ja ulkopinnan maalasin valkoiseksi. Puulaatikkokin taisi olla joku isovanhempien mökiltä käyttämättömäksi jäänyt retrolipasto mistä poistin jalat ja ovet. Kasvihuoneen ympärillä oli keittiöpuutarha jossa kasvoi salaattia, vihanneksia, tuoksuherneitä ja jopa maissia.  

hangardens

Suunnitelma

Ennenkuin kasvihuonetta ruvettiin rakentamaan, tein talviaikaan piirustukset siitä miltä sen tulisi valmiina näyttää.  Inspiraation kasvihuoneeseen ja siitä millainen sen tulisi olla sain vanhoista englantilaistyylisistä puutarhoista ja puutarhalehdistä. Upeita englantilaistyylisiä kasvihuoneita internetissä löytyy esim. classicumilta. Piirustuksestani näkee miltä kasvihuoneen päätyjen yläosat olisi valmiina suunnilleen näyttäneet.

hangardensKasvihuone oli tietenkin vain kesäkäytössä, mutta jo silloin haaveilin, että vielä jonakin päivänä omistan ison ja upean kasvihuoneen jossa voin kasvattaa kasveja ympäri vuoden, varsinkin talviaikaan sellaisesta olisi älyttömästi iloa.

Avainsanat: , , , , ,

Kategoriat: Puutarharakenteita

Tilaa

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

3 kommenttia : “Kasvihuone”

  1. Onpa kaunis ja tunnelmallinen kasvihuone! Meille tulee tänä kesänä uusi. Ensi harkitsimme itse sen rakentamista, mutta mieheni ei yksinkertaisesti ehdi tehdä.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Egengjorda växthus | Miniträdgård med ministuga - 01/02/2013

    […] H.A.N. Gardens gamla växthus ser härligt ut, med tillbehör. Allt med egna händer och utav gamla material. Lika så har Tyra skruvat ihop sitt växthus. […]

Kommentoi tai kysy mielellään lisää! Kommentointi onnistuu täysin nimettömänä/rekisteröitymättä, kun jätät kommentointikentän kysymät: "sähköposti-/nimi- ja kotisivukentät" tyhjäksi.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: