Kaupunkivalaistus

Helsingin keskusta valaistaan joka vuosi runsain jouluvaloin. Jouluvalojen lisäksi kaupunkia valaisee runsas arkkitehtuurivalaistus, josta on paljon iloa kaupunkilaisille pimeään vuodenaikaan. Valo on uskomattoman moniulotteinen ”väline” jonka sytyttämällä ja jota säätämällä voidaan tehdä ympäristölle ihmeitä. Ilman valoa elämää olisi vaikea pyörittää täällä pohjolassa tähän aikaan vuodesta.

 

helsingin valot

Arkkitehtuurivalaistuksen ansiosta Helsingin keskustaa hallitsee pimeän aikaan mm. Stockmann, Forum, sekä Kiasma.

aleksanterinkatu

Vanhat Aleksanterinkadun jouluvalot ovat ne klassisimmat ja tärkeimmät Helsingin joulukalustoon kuuluvat koristeet. Asuessani Katajanokalla raitiovaunumatkat keskustaan olivat tunnelmallisia joulukuisessa lumimyräkässä. Raitiovaunu narisi ja kirskui raiteillaan ja tuuli ja lumi tuiskusi ikkunoissa uhmaten Helsinkiläisten matkaa keskustaan. Tuulen voimakkuutta lumimyräkässä saattoi arvioida Aleksanterinkadun riippuvista jouluvaloista, jotka huojuivat ja kilisivät kadun yllä.

stockmann

Stockmannilla on suuri rooli Helsingin keskustan joulutunnelman luonnissa. Tavaratalo näyttää muuttavan jouluvalaistustaan muutaman vuoden välein hieman erilaiseksi ja eri väriseksi. Stockmannin Argos-hallin (ensimmäinen kuva yllä) valaistus ja ilme tuo mieleen Disneylandin taianomaisen tunnelman.

kiseleff

Monille hieman tuntemattomampi Kiseleffin tavaratalo Senaatintorin kyljessä on säilyttänyt vanhan ja arvokkaan ilmeensä tähän päivään asti.

jouluvalot

Erilaisia riippuvaloja Helsingin katujen yllä. Perinteiset valkoiset/keltaiset jouluvalot ovat aina varma ja näyttävä valinta.

kaupungin valot

Helsingin keskusta loistaa pimeän aikaan useissa eri aikakauden valoissa, tehden kaupungin ilmeestä mielenkiintoisen ja kutsuvan. Niinkin yksinkertaisella asialla kuin valolla voi luoda ympäristöstä sekä turvallisemman, että viihtyisämmän. Nykyajan tekniikalla valaisimet eivät enää kuluta turhan paljon sähköä ja tuota liikaa lämpöä, joten puutarhaakin voi valaista lisää hyvällä omallatunnolla vuoden ympäri. Aikaisempaa postausta Helsingin Esplanadin jouluvaloista voit lukea täältä.

Avainsanat: , , ,

Kategoriat: Puutarha ja talvi

Tilaa

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Ei kommentteja.

Kommentoi tai kysy mielellään lisää! Kommentointi onnistuu täysin nimettömänä/rekisteröitymättä, kun jätät kommentointikentän kysymät: "sähköposti-/nimi- ja kotisivukentät" tyhjäksi.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: