Viherseinät

Viime postauksen lopussa kerroin hieman viherseinistä ja innostuin sitten heti tutkimaan aihetta lisää. Viherseinät ja kattopuutarhat ovat yksi suosikkiaiheistani, niitäkin on vaan haastavaa toteuttaa täällä Suomessa…viherseiniä näkeekin meillä enintään sisätiloissa. Tässä muutama innostava kuva erilaisista viherseinistä. Suurin osa kuvien viherseinistä on ranskalaisen Patrick Blancin luomuksia joka vaikuttaa olevan maailmanhuippu viherseinämestari vihreine hiuksineen ja kasviaiheisine vaatteineen.

Olohuoneen seinällä roikkuvat anopilta perityt maisemaöljyvärimaalaukset kalpenevat takuulla tällaisen massiivisen viherseinän rinnalla.

Pariisin Musée du Quai Branly:n ulkoseinä on kokonaan kasvien peitossa!

Viherseinä tuo vehreyttä kaupunkiympäristöön talviaikaankin

Tällaista seinää olisi rauhoittava katsoa vastapäisestä kerrostalohuoneistosta. Varsinkin kapeilla kaupunkikaduilla hyvä keino tuoda vehreyttä ympäristöön kun katupuille ei ole tilaa.

Kylpyhuone voisi olla luonnollisin ja helpoin tila viherseinälle kotona, jos sieltä löytyy vain ikkuna ja tarpeeksi valoa.

Viherseinä voi olla myös inhimillisemmän kokoinen ”vihertaulu”, kuten tämä yrttitarha keittiön seinällä. Nyt kevätaikaan kun muutenkin vaihdetaan multia kasveihin ja hankitaan uusia viherkasveja voisi samalla kokeilla jotain ihan uutta ja erilaista. Katso myös aikaisemmin nikkaroimani syksyinen viherseinä täällä.

Avainsanat: , , , ,

Kategoriat: Puutarhataide, Viherkasvit

Tilaa

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

2 kommenttia : “Viherseinät”

  1. Nimetön
    25/03/2014 klo 14.21 #

    Voi että, tuo viherseinä keittiössä on kyllä huippu! Tuohan säästäisi tilaakin ihan mielettömästi – keittiöissä kun harvoin liikenee vapaata pöytätilaa suurille yrttiviljelmille. Tuollaisen kun osaisi tehdä (ja saisi vielä pysymään elossakin, sillä puolikuolleena tuollainen taulu seinällä ei olisi erityisen esteettinen! :D) !

    • 28/03/2014 klo 19.04 #

      Tämmönen olis totta kyllä kiva seinällä, oon yrittänyt metsästää jotain vastaavaa valmista seinäpuutarhaelementtiä myyntiin nettikauppaan. Kasvit tulee jotenkin niin eri tavalla esiinkin tällain istutettuna.

Kommentoi tai kysy mielellään lisää! Kommentointi onnistuu täysin nimettömänä/rekisteröitymättä, kun jätät kommentointikentän kysymät: "sähköposti-/nimi- ja kotisivukentät" tyhjäksi.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: