Yrttikori

Tee itsellesi tai lahjaksi kätevä yrttikori kesän tulevia kokkauksia varten. Yrtit on kätevä istuttaa yhteen tai useampaan suureen koriin, jolloin koko yrttitarhaa voi pitää aina siellä missä sille on tarve, esim. terassin ruokapöydällä jolloin jokainen voi napsia siitä yrttejä ruokaansa oman maun mukaan, keittiössä tai grillin ääressä ruokaa laittaessa tai kesäkukkaruukkujen joukossa. Harvoin jaksaa kesken kriittisimmän kokkaushetken juosta kasvimaalle poimimaan muutamia persiljan ja rosmariininlehtiä, siksi yrttikori onkin niin kätevä ja toiminut omassa käytössäni täydellisesti jo monta kesää. Kovalla sateella ja kylmällä ilmalla yrttikori on helppo nostaa katoksen alle suojaan ja taas auringon paahtaessa nostaa se lämpimään paikkaan kasvamaan.

yrttikori

Biolan myi joskus aikoinaan valmiita koreja joissa oli sisällä valmis yrttimultapussi johon tehtiin vain reiät yrttien istutusta varten. Saman voi tehdä helposti minkälaiseen koriin tai astiaan itse. Tarvitset siis istutusastian/korin, muovia korin vuoraamiseen, yrttimultaa, erilaisia yrttejä.

yrtit_1

Jos istutat yrtit koriin tai johonkin muuhun helposti vuotavaan astiaan niin vuoraa sen sisäpinta muovilla. Helpointa on ostaa valmis yrttimultaseos, mutta samanlaisen seoksen voi valmistaa itsekin. Yrtit viihtyvät kuivahkossa ja melko köyhässä kasvualustassa, eli sekoita esim tavallisen puutarhamullan joukkoon hieman hiekkaa ja lecasoraa. Mullan joukkoon voi myös sekoittaa hieman lannoiterakeita ellei sitten anna lannoitetta aina siloin tällöin kasteluveden mukana.

yrtit_2

Istuta erilaisia yrttejä makusi mukaan. Yrttien suurkuluttaja voi tehdä erikseen yrttikorin sekä pääruokia että jälkiruokia varten. Puutarhaliikkeistä ostetut yrtit ovat kestävämpiä vaihtoehtoja kuin ruokakaupan vihannesosastolla myytävät muoviin pakatut yrtit.

yrtit_4

Talveksi yrtit voi istuttaa esim. kasvimaalle talvehtimaan lumen alle. Yrttikorin voi pitää myös sisällä valoisassa paikassa ikkunan ääressä tai kasvilampun alla, jolloin satoa voidaan korjata pidempään.

Avainsanat: , , ,

Kategoriat: Ruukkuistutukset

Tilaa

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Ei kommentteja.

Kommentoi tai kysy mielellään lisää! Kommentointi onnistuu täysin nimettömänä/rekisteröitymättä, kun jätät kommentointikentän kysymät: "sähköposti-/nimi- ja kotisivukentät" tyhjäksi.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: