American dream!

Amerikkalaistyylinen omakotitalo kasvuvyöhykkeellä III kaipaa pihan osalta päivitystä. Tässä osassa keskitytään terassin kalustuksen ja istutusten uusimiseen. Terassille kaivattiin vaaleansävyisiä kalusteita ja isoja ruukkuja. Kokonaisuudesta toivottiin yksinkertaista ja toimivaa, sillä ison puistomaisen pihan vuoksi etelään suuntautuvalla terassilla keskitytään pääasiassa ruokailuun, ei niinkään oleskeluun.

Pihastailaus_1

Talon valkoiset puitteet näyttävät raikkailta tummaa tiiliseinää ja mustaa kattoa vasten, joten myös uudessa terassikalustuksessa keskitytään vaaleisiin sävyihin.

Pihastailaus_9

Entinen terassikalustus oli väriltään ruskea ja ”hukkui” talon tummaan tiiliseinään. Lisäksi puukalusteet vaativat vuosittaista öljykäsittelyä ja erillistä talvisäilytystä. Isolla terassilla pienet ruukkuistutukset jäävät yksinäisen näköisiksi ryhmiksi.

pihastailaus_2_Fotor

Liuskekiviterassi sai uudet valkeat kalusteet. Ruokailuryhmä on polywoodia, eli täysin huoltovapaata synteettistä materiaalia, joka jäljittelee puun pintaa. Ruokailuryhmä voidaan lisäksi jättää talveksi ulos. Iso terassi kaipaa myös isoja massiivisia ruukkuja. Istutuksissa keskityttiin näyttäviin monivuotisiin ruukkuistutuksiin joita on höystetty kesäkukilla. Seinienvierustaan kasvaa nyt vaaleanpunaiset ruusuköynnökset ja terassin kaiteiden kulmissa kasvaa koristepuut, jotka tuovat ryhtiä ja suojan tuntua isoon tilaan. Myös parvekkeen kaiteelle ja terassin ikkunalaudoille saatiin runsaat kesäkukkaistutukset mm. pelargoneista, petunioista.

pöytäryhmä

ruukkuryhmä

Ruukuiksi tilattiin Italialaiset Serralungan ruukut erikoiskäsittelyllä (väritys: café delavé), jonka ansiosta ne näyttävät massiivisilta ja patinoituneilta kiviruukuilta, mutta ovatkin hyvin kevyitä muoviruukkuja, jolloin niitä on helppo siirrellä.

pihastailaus_6

Koska ruukkuihin istutettiin monivuotisia puuvartisia kasveja, tehtiin niistä hieman eristävämmät vuoraamalla ruukkujen sisäpinta ns. retkipatjalla ennen istutusta. Myös styroksilevy käy eristeeksi suorakulmaisiin ruukkuihin. Eristyksen ansiosta pakkanen ei toivottavasti pääse puremaan kasvien juuriin talvella. Jotta kasvit ylipäätänsä talvehtisivat ruukuissa, on ruukun halkaisija oltava mieluiten vähintään 50cm.

koristepuu ruukussa

 Isoihin pyöreisiin ruukkuihin istutettiin rungolliset marja-aroniat Aronia Viking jotka muotoonleikataan pyöreän mallisiksi. Aronioiden tyvelle istutettiin runsaasti väriteeman mukaisesti vaaleanpunaisen-, liilan- ja hopeansävyisiä kesäkukkia.

Köynnösruusut ruukussa_Fotor

 Lämpimään ja aurinkoiseen seinänvierustaan istutettiin köynnösruusulajikkeita Rosa ’New dawn’ (kuva ylimpänä) ja Rosa ’Harlekin’ (kuva alempana). Molemmat köynnösruusut ovat vaaleanpunaisia. Ruusut istutettiin erityiseen ”ruusumultaan” joka on lannoitetumpaa ja muhevampaa, kuin tavallinen puutarhamulta.

hangardens

Myös pääoven vierustan identtiset valkoiset ja kapeat ruukut saivat uudet istutukset yksivuotisesta koristeheinästä ja valkoisena kukkivasta Gaurasta/kesäkynttilästä. Terassikokonaisuudesta tuli siisti ja toimiva. 

Avainsanat: , , , , , , , , , , , ,

Kategoriat: Pihastailaus, Pihasuunnittelu, Ruukkuistutukset

Tilaa

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Ei kommentteja.

Kommentoi tai kysy mielellään lisää! Kommentointi onnistuu täysin nimettömänä/rekisteröitymättä, kun jätät kommentointikentän kysymät: "sähköposti-/nimi- ja kotisivukentät" tyhjäksi.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: