Ranskan rivieran arkkitehtuuria

Tässä muutamia kuvia Ranskan reissultani. Tässä postauksessa ajattelin blogin aiheesta hieman poiketen keskittyä arkkitehtuurin maailmaan Ranskan rivieralla. Kuvat ovat Nizzasta, Cannesista ja Monacosta muutaman viikon takaa. 

Ranskassa uskalletaan käyttää vahvasti pirteitä värejä ja muotoja arkkitehtuurissa. Maisemassa näkyy paljon vanhaa idyllistä rakennuskantaa sekä huippumoderneja rakennuksia. Joka puolella pilkottaa näyttäviä vihreyttä pursuavia parvekkeita ja kattopuutarhoja, Ikkunoista aukeaa upea merinäköala turkoosille välimerelle ja kaiken kruunaa pimeät lämpimät illat….täydelliset puitteet  ulkoilmaelämälle

Yksi suosikeistani oli Marina baie des anges-asuinrakennuskokonaisuus, joka koostuu neljästä aaltomaisesta rakennuksesta, jotka muodostavat yhdessä vahvan ja kauas erottuvan maamerkin. Rakennuskokonaisuuden huoneistot on suunniteltu niin, että jokaisesta huoneistosta on merinäköala. Nämä rakennukset eivät ole silti mitään uutuuttaanhohtavia, vaikka niin voisi luulla, suunnittelutyöt aloitettiin heti sotien jälkeen ja rakennustyöt alkoivat 60-luvulla kestäen yhteensä melkein 25 vuotta. Rakennuskokonaisuuden on suunnitellut Ranskalainen arkkitehti nimeltä André Minangoy.

Klikkaa jotain kuvista niin pääset kuvagalleriaan.

 

Avainsanat: , , , , , ,

Kategoriat: kohteita ulkomailla, Maisema-arkkitehtuuri

Tilaa

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Ei kommentteja.

Kommentoi tai kysy mielellään lisää! Kommentointi onnistuu täysin nimettömänä/rekisteröitymättä, kun jätät kommentointikentän kysymät: "sähköposti-/nimi- ja kotisivukentät" tyhjäksi.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: