Pohjanmaa 24 – Asuntomessut 2016

Tämän vuoden asuntomessut Seinäjoella ovat avoinna vielä viikon 7.8.2016 asti. Messuilla voit tutustua Kannustalon kohteeseen suunnittelemaani pihaan nmr 24, kohteen nimi on Pohjanmaa. Kohde löytyy messualueen pohjalaiskorttelista, jossa talot ovat jykeviä kaksikerroksisia ja pohjalaistyylisiä. Punaiseksi maalatut puutalot luovat yhdessä kotoisan pihapiirin. Jos et pääse messuille niin tästä näet runsaasti kuvia suunnittelemastani pihasta. Kannustalon esillä oleva talomalli Pohjanmaa edustaa täysin uutta mallistoa jonka voit tässä vaiheessa nähdä vain Seinäjoen asuntomessuilla.

Piha Kannustalo

Pihaa hallitsee ympyrän muotoinen nurmialue joka jakaa pihan eri osa-alueisiin.

Pohjanmaa_pihasuunnitelma

Pohjalaiskortteli on ympyrän muotoinen, joten jokainen korttelin tontti on kakunpalan muotoinen. Korttelin keskelle jätettiin pieni luonnontilainen metsäalue joka osaltaan antaa luonnollista suojaa naapurustoon ja tuo mukavaa metsäntuntua rakennettuun ympäristöön. Piha on jaettu eri osa-alueisiin, etupiha, nurmialue, leikki, oleskelu ja sivupiha. Toiveena oli pienelle perheelle ja talon yhteyteen sopiva moderni perinnepiha.

terassilla

terassinistutus

Terassilla kukoistaa suuri istutusalue joka pehmentää kovia kivi-, ja puupintoja sekä tuo vehreyttä keskelle terassia. Istutusaltaassa voi kasvattaa kesäkukkia sekä esim. yrttejä ja mansikoita. Istutusten keskellä solisee pieni pyöreä suihkulähde. Kasvialtaassa kasvavat vaaleanpunaiset ja valkoiset kesäkukat: kesäkynttilä/Gaura lindheimerii

Porras

kivet

Pihan  kivipinnat on toteutettu Ruduksen betoni- ja graniittikivistä. Nurmea ympäröi musta antiikkipintainen Verona-kivi. Pihan muut kulkupinnat on toteutettu mustalla antiikkipintaisella Onni-kivellä (uutuus). Istutukset etupihalla on rajattu Graniittisilla R8-reunakivillä ja terassin istutusallas on reunustettu Laineri-reunakivillä. Kaarevareunainen terassi myötäilee ympyränmuotoisen nurmikon muotoja. Pihan rakensi Sundin puutarha Pietarsaaresta. 

Luiska

Pihassa on huomioitu myös esteettömyys, lastenrattailla ja pyörätuolilla tai rolaattorilla on vaivatonta kulkea pihan kivetystä ja terassin luiskaa pitkin.

etuvalo

valaistus Pohjanmaa Kannustalo Hangardens

Valokatto

Pimeän aikaan pihalle antaa turvallista yleisvalaistusta sekä tyylikästä kohdevalaistusta Airamin laadukkaat pihavalaisimet. Talon sisäänkäynti ja terassin katos on valaistu näyttävästi puitteisiin upotetuilla led-listoilla sekä tolppien kylkeen sijoitetuilla kohdevalaisimilla. Pihan valaisimista voit lukea tarkemmin täältä.

säleikkö pergola kannustalo hangardens

Nurmikon reunalla kulkee köynnössäleikkö jossa kasvaa runsaasti Lumikärhöä Clematis Fargesioides ’Summer Snow’ . Pergola köynnöksineen suojaa takapihaa kadulta päin. Pergola Kannustalon mallistoa, saatavana täältä. Pergolarakenteen tolppien yläosiin asennettiin myös pienet valaisimet.

Airamkivet hangardens

Airamin uudet ”Kivivalaisimet” koristavat messupihaa loppumessujen ajan.

Kasvit hangardens pohjanmaa kannustalo asuntomessut

Piha on kasvillisuuden osalta helppohoitoinen. Kasvien värimaailma koostuu havuista, harmaanhopeanhohtoisista pensaista ja valkoisista kukista. Pihalta löytyy esimerkiksi perinteisiä pohjalaistalojen pihoilla kasvavia kasvilajeja kuten herukat, syreeni ja omenapuut. Syksyllä väriä antavat pylväspihlaja Sorbus aucuparia ’Fastigiata’ ja rungollinen aronia Aronia Prunifolia ’Viking’.

SIsäkuva kannustalo hangardens pohjanmaa asuntomessut

Sisältä olohuoneen isoista ikkunoista on mukava katsella rauhallista takapihaa ja terassilla vihertävää kasviallasta.

Yksityiskohtia hangardens pohjanmaa kannustalo

Talon sisältä löytyy paljon hienoja pieniä yksityiskohtia. Talon sisätiloja hallitsee vahvasti hiilenmustat kattoparrut sekä ikkunoiden ja ovien listat. Samat mustat puitteet jatkuvat myös pihalla esim. pergolarakenteessa, valaisimien värissä ja pihakalustuksessa.

 

Leikkimökki onneli&anneli

pihavaja valkoinenharmaja hangardens asuntomessut

Pihalta löytyy myös kannustalon Onneli&Anneli leikkimökki joka on maalattu talon väreihin sopivaksi. Autotallin kyljessä seisoo Valkoinen Harmaja-bloggaajan suunnittelema pihavaja joka on maalattu pihan tyyliin sopivasti hiilenmustaksi. Leikkimökki ja pihavaja saatavana täältä.

Pohjanmaa kannustalo hangardens

Yleiskuvaa Kannustalon Pohjalaistalosta ja pihapiiristä kadulta päin. Vasemmalla autotalli ja oikealla päärakennus.

etupiha

 

Sivupiha

Terassikalustus

 

istutuksia_takapiha

Takapiha

Näkymää eri kuvakulmista.

Vielä lisää koko messutalokokonaisuudesta voit lukea Kannustalon omilta sivuilta, jossa voit tutustua myös videon kautta meihin Pohjanmaa-talon suunnittelijoihin.

 

 

Avainsanat: , , , , , , ,

Kategoriat: Maisema-arkkitehtuuri, messut, Pihasuunnittelu

Tilaa

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Ei kommentteja.

Kommentoi tai kysy mielellään lisää! Kommentointi onnistuu täysin nimettömänä/rekisteröitymättä, kun jätät kommentointikentän kysymät: "sähköposti-/nimi- ja kotisivukentät" tyhjäksi.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: